Hayatınızın Bütün Taşları Rengarenk Olsun...

30 Aralık 2010 Perşembe

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

"Bıktım yufka böreğinden, ev böreği istiyorum artiiik" diyenler için buyrun tarifi:

Aşağıdaki miktarla yapılan hamur, mini fırın tepsisi için tam oluyor.

1 kg un
1 yumurta
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya (toz)
tuz

Harcı için:
yarım kg ıspanak
yarım kg az tuzlu beyaz peynir
1 büyük kuru soğan
pul biber

Üzeri için:
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta

Ispanak temizce yıkanıp doğranır. Soğan, yemeklik doğranır. Hepsi karistirilip üzerine peynir rendelenir. Tuz ve pul biber katılır. 

Diğer taraftan, maya, un, tuz ve yumurta birlikte yoğrulur.


1 saat mayalanmaya bırakılır. Sonra hamur 3 eşit bezeye bölünür. (biz yukarıdaki miktarların 2 katını kullanıp 2 tepsi yaptık)




Hamur açılır ve üzeri yağlanır. Sonra hazırlanan harcın bir kısmı hamurun üzerine konur ve bir kenardan başlanarak yuvarlanıp rulo yapılır.




 

Fırın tepsisi yağlandıktan sonra hamur, tepsiye konur. Diğer bezeler de aynı şekilde açılır ve tepsiye rulo halinde dizilir.



Yumurta, süt ve yağ karıştırılıp hamurun üzerine sürülür. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...